Wat is een MSP service?

nov 8, 2022

Home » Blog » Wat is een MSP service?

Voor een organisatie is het altijd een uitdaging om een match te vinden tussen de uit te voeren werkzaamheden en de competenties van de medewerkers. Een volledig sluitende personeelsplanning maken kan dan een uitdaging zijn. In dit artikel lees je wat een MSP service is en hoe deze service jou kan helpen.

Een Managed Service Provider (MSP Service)

Een MSP is een service die de HR-organisatie optimaliseert. Dit kan voor zowel de interne organisatie als al het externe personeel, zeker als de werving, selectie en het beheer van tijdelijk personeel door een externe partij worden beheerd. Het doel van de MSP is de kostenbesparing, procesoptimalisatie en het aantrekken van (tijdelijke) externe professionals.

Er is een belangrijk verschil tussen een IT based MSP en een MSP waarin ook flexibele krachten worden geleverd. Een IT based MSP houdt zich voornamelijk bezig met het IT systeem binnen jouw HR-organisatie. Planningen kunnen worden geoptimaliseerd door een match te maken tussen competenties van medewerkers en uit te voeren taken. Ook kan er via een MSP service eenvoudig geklokt worden, waardoor bezetting, productiviteit, betalingen en urenopbouw eenvoudig beheerd én geoptimaliseerd kunnen worden.

De MSP service van Kommpass

Kommpass biedt behalve deze IT based oplossing ook personeel. Daardoor kan er bij een tekort in de vaste organisatie extern personeel geboden worden. Via de Kommpass app kunnen externe krachten zich eenvoudig aanmelden voor openstaande diensten. Zo garandeert Kommpass je niet alleen maximale grip op de planning, maar ook continutieit binnen de organisatie.

Het is belangrijk om te weten wat er speelt binnen je organisatie. Een MSP is namelijk maatwerk. Benieuwd naar de 5 grootste voordelen van een MSP? Klik dan op de onderstaande link.

Vragen over dit bericht of iets anders?

We staan voor je klaar!