5 tips om je werkdag als zzp’er effectiever in te delen

jun 5, 2024

Home » Blog » 5 tips om je werkdag als zzp’er effectiever in te delen
tips effectiever te werken zorg zzp'er

Als zzp’er in de zorg weet jij als geen ander hoe divers en ook hectisch je werkdag kan zijn. Van vroege ochtendroutines tot late administratieve uurtjes, soms voelt het alsof er altijd wel nog iets te doen staat. Maar gelukkig zijn er manieren om je dag slimmer in te delen en meer uit je tijd te halen. Hier zijn vijf tips die je als zzp’er kunnen helpen om het maximale uit je dag te halen, met een beetje hulp van onze onmisbare Héron app.

#1 Een goed begin is het halve werk

Elke succesvolle dag begint, naast een goed kop koffie, met een duidelijk uitgewerkte planning. Door je dag op deze manier gestructureerd te beginnen, kun je stress gedurende de dag verminderen en met een gerust hart aan de slag gaan. Bovendien helpt een goed begin je om efficiënter en productiever te zijn. Een goed overzicht voorkomt verassingen en zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op alles wat de dag kan brengen. Dus neem die paar minuten in de ochtend om je planning te checken. Het betaalt zich dubbel en dwars terug. Maar hoe stel je deze planning het beste op? Gemakkelijk via onze app. Met Héron app breng jij eenvoudig je hele dag in kaart. Deze app geeft je namelijk een overzicht van al je afspraken, de uren waarvoor je ingepland staat en kun je gemakkelijk alle informatie terugvinden over de locatie waar je moet zijn. Zo weet je in één oogopslag wat je te wachten staat.

#2 Focussen op wat belangrijk is

Zodra je aan je werkdag begint, is het belangrijk dat jij je als zzp’er volledig kan concentreren op je werkzaamheden in de zorg. Niet dat je steeds onderbroken wordt door administratieve zaken of andere zzp gerelateerde afleidingen. Met onze app kun je gemakkelijk al je activiteiten bijhouden, documenteren en je beschikbaarheid doorgeven. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je echt al je energie kunt richten op de zorg voor je cliënten. Zo ben jij als zzp’er minder tijd kwijt aan randzaken. Daarnaast helpt het bijhouden van al de activiteiten in de app je als zzp’er ook om georganiseerd te blijven en voorkomt dat je belangrijke dagen door het multitasken over het hoofd ziet.

#3 Maak slim gebruik van pauzes

Pauzes bieden je als zzp’er, naast even een welverdiende rustmoment, ook de ultieme kans om je dag verder te optimaliseren. Gebruik je pauzes bijvoorbeeld om snel even door de Kommpass vacatures te scrollen of je planning bij te werken. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van de Héron app kan jij je taken eenvoudig en snel afronden. Of je nu nieuwe opdrachten plant of je berichten checkt, alles kan binnen een paar klikken. Door deze korte momenten goed te benutten, haal je het maximale uit je tijd en voorkom je dat je achter raakt op je planning. Op deze manier kun je al je kleine taken afhandelen die samen toch wel opstapelen en zorg je ervoor dat de rest van je dag soepel kan verlopen. Zo kom je niet alleen weer vol goede moed, maar ook voorbereid uit je pauzes.

#4 Automatiseren van het declaratieproces

Een van de beste manieren om veel tijd te besparen als zzp’er is door het declaratieproces te automatiseren. Met onze app kun je wordt deze stap voor jou als zzp’er een stuk laagdrempeliger. Zo kun jij nu direct met je telefoon een foto maken van je bonnetjes en in onze app plaatsen. Dit vermindert niet alleen de kans op fouten, maar betekent ook dat je aan het eind van de dag meer tijd overhoudt voor jezelf. Geen opstopping meer aan declaraties en overtollig papierwerk, maar direct je administratie afhandelen en genieten van je vrije tijd. Bij Kommpass zorgen we ervoor dat het zoeken naar bonnetjes tot de verleden tijd behoort.

#5 Balans tussen werk en privé

Het behouden van een goede werk-privé balans is cruciaal voor je productiviteit en welzijn als zzp’er. Door je werkdag dus zo efficiënt mogelijk in te delen met behulp van onze Héron app, creëer je meer tijd voor ontspanning en andere dingen naast de zorg die je echt leuk vindt. Van het afspreken met vrienden, een diner met je familie of gewoon even een moment voor je zelf; een goede balans zorgt ervoor dat je elke dag met nieuwe energie kunt beginnen. Kommpass helpt je om je werk en privéleven beter te scheiden, zodat je kunt genieten van je vrije tijd zonder je zorgen te maken over je werk. Zo blijf je gemotiveerd en productief, zowel op je werk als in je privéleven.

Met deze vijf tips kun jij je werkdag als zzp’er in de zorg een stuk effectiever indelen. De Héron app, ontwikkeld door Korma en net als Kommpass onderdeel van de Koraalgroup, biedt talloze voordelen die je dagelijkse routine stukke gemakkelijker maakt. Dus waar wacht je nog op? Registreer je vandaag nog bij Kommpass en ontdek hoe ook jij je werkdag als zzp’er kunt optimaliseren met onze handige tool!

Vragen over dit bericht of iets anders?

We staan voor je klaar!